Regler for deg som skal reise på ferie til Danmark med hund og katt.

 

Det er en del ting å huske på når man skal ut å reise med hund eller katt. Sjekk derfor alltid reglene godt før du drar, på den måten unngår du trøbbel på turen. Når du skal til Danmark er det noen 

absolutte regler som må følges, men veterinæren har også noen sykdommer de sterkt anbefaler å beskytte dyret ditt for. 

ipet-photo-1316903-unsplash.jpg

Krav: 

  •  Dyret må være ID-merket og ha et EU pass, dette får du hos veterinæren din. 

  • Dyret må være vaksinert med Rabies. Du må ta vaksinen 21 dager før du reiser, dette skal være attestert for i EU passet.  

  • Hunder (gjelder også valper) skal få behandling hos veterinær mot revens dvergbendelorm 24-120 timer før ankomst til Norge. Behandlingen må skje før den kommer til Norge. Alternativt kan du løpende behandle hunden maksimum med 28 dagers mellomrom og innenfor klokkeslettet for forrige behandling. 

  • Hunder (gjelder også valper) skal få behandling hos veterinær mot revens dvergbendelorm 24-120 timer før ankomst til Norge. Behandlingen må skje før den kommer til Norge, og man må unngå smittefare til man krysser grensen til Norge. 

  • Sterkt anbefalt:  (hunder)

  • Leptospirose vaksine. Dette er en bakterie som smitter igjennom urin. Grunnvaksine på 2 sprøyter med 1 mnd mellomrom. Dette er en bakterie som også kan overføres til mennesker. Hos mennesker kan den i verste fall føre til nyresvikt og død. Hos hund er sykdomsforløpet komplekst, med anemi (blodmangel), oppkast, diare, tretthet, blødninger og leverbetennelse. I verste fall nyresvikt og plutselig død. 

  • Fransk hjerteorm. Man forebygger ved å gi hunden en tablett behandling med Milbemax. Dette er en parasitt som lever i hundens hjerte og lunger. Parasitten er vanlig å finne på Sjælland, men er også påvist ellers i Danmark, samt i større deler av Sverige. Den smitter igjennom snegler og fører til betennelse i hundens lunger, samt fører til blødninger i hud, slimhinner og øyne. I verste fall kan den føre til død. 

  • Echinococcus multilocularis (revens lille bendelorm). Gjenta behandling av mark kur (Milbemax/Droncit) innen 10 dager etter at du har kommet tilbake til Norge.